Wie ben ik? Een lastige vraag die veel individuen zichzelf wel zullen afvragen. 

Ben ik slim, dom? Moet ik een computercursus volgen, houd ik echt zo van lezen? Ben ik sociaal?

Een lastige vraag; ondanks dat zal ik je toch proberen uit te leggen wie ik ben.

 

Ik ben Sem Kramer, maar dat kon je waarschijnlijk al zien aan de domein naam van mijn site. Ik ben 18 jaar, studeer MBO4 ICT-en mediabeheer aan het Nova College te Haarlem. Op dit moment zit ik in mijn derde jaar.

 

En wat maakt mij dan tot mij? Ik denk dat de beste competenties zichwel kunnen samenvatten tot een groot belang voor een groep, een motivatie om te leren dat waar ik geintresseerd in ben en veel iniatief nemen op een situatie. 

En wat doe ik daar allemaal mee? 

Veel dingen, het eene moment loop ik op een voorlichting avond op school rond om geintresseerde te vertellen over de verschillende MBO opleidingen die wij geven op school. Het volgende moment ben ik in een studio om gedichten van een vriendin op te nemen. Het volgende moment zit ik in Amsterdam bij een hackerspace om te leren over de huidige toppunten van ICT..

Zoals je wellicht al opmerkt maakt dat mij een divers persoon, ik houdt ervan om mezelf te storten op een IT project en dat tot in de puntjes te documenteren, implementeren. Echter is voor de klas staan ook iets wat ik erg leuk vindt, en muziek maken net zo veel! 

Goed, genoeg verhalen.

Kort samenvattend ben ik een muzikant. Ik maak mijn eigen piano composities, die ergens verborgen op deze site staan. Daarnaast maak ik rap beats. 

Ik ben een sociaale jongen met veel oog voor gedrag van mensen, groepsgedrag. Een gesprek over emoties, of een filosofisch gesprek heb ik graag met je. 

Een andere competentie is waarschijnlijk het kijken naar een situatie en denken: ‘Ik heb X, wat wil ik eigenlijk? En hoe ga ik dat bereiken?’. Ik kijk graag (zelfstandig) naar situaties en ben niet bang om het iniatief te nemen om met andere mensen te bekijken naar een oplossing, en deze ook toe te passen. 

Verder ben ik vrijwilliger bij een jongerencentrum in Haarlem, hier draai ik bardiensten, socialiseer ik met de jeugd van Haarlem en help ik met (het organiseren van) events. 

Ook ben ik member van Hackerspace TechInc in Amsterdam, hier komt veel IT geintresseerd volk die me tot zover al veel heeft geholpen met veel levenslessen, en interesante technieken die zich niet beperken tot IT.